1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fyra överraskningar i Anderssons trupp

Tre raka förluster och ett knepigt läge i Nations League. VM-yran från Ryssland är lika borta som värmen under den hetaste sommaren i mannaminne. Då syresätter förbundskaptenen Janne Andersson landslagstruppen med fyra nya namn.(TT)
Publicerad 3 oktober 2018

2-3 hemma mot Turkiet i upptakten av Nations League var en mina landslaget helst inte skulle ha gått på. Ska Sverige ha en någorlunda rimlig chans att vinna gruppen krävs minst en poäng mot Ryssland i Kaliningrad nästa torsdag.

TT: Vad vill du se mot Ryssland?

””
””

Två ordinarie tillbaka

Mot Turkiet saknades både lagkaptenen Andreas Granqvist och mittfältaren Emil Forsberg. Andersson räknar med att båda är tillgängliga mot ryssarna. Forsberg har en lättare skada, men förbundskaptenen är förhoppningsfull och tror att Leipzigstjärnan är helt kurant lagom till matchen.

Det riktigt intressanta vid trupputtagningen var annars de fyra namn Andersson tänkt sig att se i aktion i landskampen mot Slovakien några dagar efter mötet med Ryssland.

Heracles Kristoffer Peterson, Union Berlins Sebastian Andersson, Nürnbergs Mikael Ishak och AIK:s Kristoffer Olsson fick alla plats i truppen.

””

Doldis får chansen

Den 23-åriga doldisen Kristoffer Peterson har tagit vägen från ungdomsproffs i Liverpool till att i dag toppa skytteligan i nederländska Eredivisie.

””

TT: Och Kristoffer Olsson?

””

Ishak och Andersson har båda spelat landskamper i januariturnén.

””

Skadade och petade

Mittbacken Filip Helander och anfallaren Robin Quaison saknas båda på grund av skador, medan Feyenoords Sam Larsson och Watfords Ken Sema helt enkelt inte fick plats i truppen.

””

TT