1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

EM-guld till Michel Tornéus

Längdhoppet i inomhus-EM i Prag blev en blågul succé. Med ett segerhopp på 8,30 vann Michel Tornéus karriärens första guld. Samtidigt tog Andreas Otterling ett skrällbrons på 8,06. Han har varit tvåa, trea, fyra och femma.(TT)
Publicerad 6 mars 2015

Han har varit tvåa, trea, fyra och femma.

Men till slut - i fjortonde internationella mästerskapet - fick 28-årige Michel Tornéus sin efterlängtade fullträff. 8,30-hoppet i andra försöket var en knock som övriga finalhoppare aldrig lyckades svara på.

Inte bara var det en luftfärd som betalade sig i en guldmedalj. Det var också karriärens längsta hopp, en putsning av Tornéus två år gamla svenska inomhusrekord med en centimeter.

””
””

Ända sedan genombrottet sommaren 2012 - då det blev brons i EM och en fjärdeplats i OS - har Tornéus visat att han är en riktig mästerskapshoppare. I sex raka finaler har han varit över åtta meter, och succén i Prag visar att Tornéus ligger helt rätt i satsningen mot OS i Rio de Janeiro nästa år.

Det är då, som nybliven 30-åring, som Michel Tornéus vill vara som bäst.

Det är då han vill revanschera sig för den försmädliga medaljmissen i London.

””

I Prag fick Michel Tornéus dessutom sensationellt sällskap av jämnårige Andreas Otterling. 8,06 i sista försöket - karriärens längsta hopp även för Otterling - räckte till brons.

””
””

Silvret knep tjeckiska hemmahoppet Radek Juska på 8,10.

TT