1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Dahlkvist välkomnar konkurrensen

Lisa Dahlkvist har varit given i landslaget länge, men frågan är hur det blir i OS. Det svenska mittfältet är mer konkurrensutsatt än på länge. - Man brukar ju inte tycka att det är kul med konkurrens liksom, men det känns verkligen bra. Alla fem är i riktigt bra form, säger hon.(TT)
Publicerad 1 augusti 2016

Be någon beskriva ett typiskt svenskt fotbollslandslag och det är pengarna tillbaka på att personen börjar prata om starkt försvarsspel. Ber du mer specifikt någon insatt att beskriva damernas landslag så nämns förmodligen också vindsnabba forwards som Sofia Jakobsson och Lotta Schelin.

Men nu, i Rio de Janeiro 2016, är det dags att börja snacka mittfält.

””

"Funkar jättebra"

Tillsammans med Caroline Seger, fram tills nyligen Dahlkvists lagkamrat i Paris Saint-Germain, har Dahlkvist under det senaste året utgjort stommen i tremannamittfältet. Nu har förbundskapten Pia Sundhage flyttat ner Kosovare Asllani från anfallet till mittfältet och dessutom finns Emilia Appelqvist och Elin Rubensson i truppen.

””
””

Tillbaka i Örebro

Dahlkvist själv hann precis landa i Örebro innan det var dags att bege sig till Brasilien och OS. Efter ett år i Paris och PSG valde hon och familjen att flytta tillbaka hem igen. Till uppväxtstaden och till Kif Örebro, där Dahlkvist egentligen tänkt att spela hela 2015 men som hon lämnade redan efter ett par månader när utlandsäventyret blev möjligt.

””

Kontraktet med Örebro gäller i nuläget säsongen ut, så frågan är om det blir hemflytt på riktigt den här gången eller om det bara blir en mellanlandning igen.

””

TT: Hur ser du tillbaka på tiden i Paris?

””

TT