1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Femte raka förlusten för Djurgården

Kevin Walker var överallt i första halvlek. Han gjorde 1-0, var centimeter från 2-0 med ett ribbskott. Men vad hjälpte det? Kalmar FF vände och vann med 2-1.   - Surt, Vi har inget med oss, suckade Walker efter Djurgårdens femte raka förlust.(TT)
Publicerad 1 augusti 2016

Tränaren Pelle Olsson ställer nästan alltid upp sina fotbollslag enligt 4-4-2 men i ett försök att vända den trista trenden med fyra raka förluster ställde Djurgården upp med något så ovanligt som en fembackslinje mot Kalmar FF.

I 68 minuter höll Djurgårdens nykomponerade backlinje nollan och såg ut att kunna fixa tre tunga poäng. 

””

Redan i matchens fjärde minut gjorde han matchens första mål. Ett inkast nådde fram till Elliot Käck vars skott hittade fram till till Walker som i misstänkt offsideposition styrde in 1-0.

Träffade ribban

Walker kunde ha gjort både ett och två mål till i första halvek. Närmast var han med en frispark i Ole Söderbergs ribba.

””

För i 69:e minuten kvitterade Kalmar, eller rättare sagt Djurgårdsbacken Omar Colley, som var olycklig och rensade bollen i en underlig båge över egna målvakten Kenneth Höie.

Fem minuter senare var det dags igen. 

En Kalmarfrispark nickades undan av Colley men bollen hittade ut till Romario - klubben meddelade efter matchen att brasilianen har förlängt kontraktet med tre år - som drog till direkt, hårt och lågt intill Höies vänstra stolpe.

””

Fick utdelning

Djurgårdens tränare Pelle Olsson var nöjd med mycket, men inte resultatet.

””

Kalmartränaren Peter Swärdh satsade på två anfallare i andra halvlek.

””

TT