1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kilström: "Bara att glömma det här"

Chansen till en direktplats till SM-slutspelet finns i teorin för Brynäs - men knappast i praktiken efter bortaförlusten mot Malmö. - Det är bara att glömma det här, säger lagkaptenen Lukas Kilström efter 3-5 i Skåne.(TT)
Publicerad 2 mars 2016

På förhand kunde Brynäs, via en bortaseger mot Malmö, ha skapat sig två väldigt intressanta dubbelmöten med Färjestad fredag-lördag i kampen om en direktplats till SM-slutspelet.

Efter 3-5 borta mot Malmö är dock Gävlelaget nio poäng efter Djurgården och Färjestad ovanför strecket med tre omgångar kvar att spela av SHL:s grundserie. Dessutom ska målskillnad tas in på lagen ovanför.

””

Effektivt Malmö

Nykomlingen Malmö säkrade SHL-kontraktet i kavaj på tisdagen och firade det rejält dagen efter inför 7 446 åskådare i Malmö Arena. Enligt den officiella statistiken avlossade hemmalaget sex skott mot Sandström under den första perioden - hälften av dem gick i mål. Efter 6.20 minuter av mittenakten var det 4-0 till Malmö.

””

Inom loppet av fem minuter reducerade dock Brynäs tre gånger om - två av målen signerades av tvillingbröderna Pathrik och Ponthus Westerholm, som båda har spelat i allsvenskan och juniorhockey för Malmö. Pathrik reducerade till 1-4, Sonde Olden stack emellan med tvåan innan Ponthus satte 3-4 en dryg kvart in på tredje perioden.

Friläge i slutet

””
””

När Sandström lämnade Brynäskassen i slutskedet av matchen kom det där kvitteringsläget. Med knappt en minut kvar att spela kom Greg Scott i ett friläge, men Gunnarsson räddade. I stället föll 5-3 genom Kent McDonell i tom bur.

TT