1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Andra raka guldet för Karlsson

Kristian Karlsson försvarade SM-guldet från förra året. I finalen besegrade han Jens Lundquist, Söderhamn, med 4-1 i set och har nu två år i rad visat han är Sveriges bäste bordtennisspelare. På damsidan heter nyblivna svenska mästarinnan Jennifer Jonsson, Spårvägen.(TT)
Publicerad 1 mars 2015
””

Jens Lundquist gick fram till ledning med 10-5 och hade så när tagit hem första set. Karlsson räddade sig kvar genom ett par kantbollar, tog sju raka poäng och setet med 12-10.

Kristian Karlsson behöver dock inte be om ursäkt för turbollarna utan var totalt sett den bättre spelaren. De båda finalisterna bjöd på många heta dueller och oftast fick Karlsson sista ordet.

Blivit bättre

Närmast väntar World Tour-tävlingar i Tyskland och Spanien innan uppladdningen mot VM, som spelas i Kina i slutet av april.

””

Storfavoriten i damsingel, Matilda Ekholm, Team Mälarenergi, kom inte till start. Hon gjorde ett försök i dubbel, men saknade ork och det blev stopp redan i kvarten.

””

Första titeln

I stället vanns damsingeln av Jennifer Jonsson, som tog sin första singeltitel och hon vann även damdubbeln i par med klubbkompisen Stina Zetterström. I singelfinalen skrällvann hon över Sun Jie, Rekord, efter att ha vunnit med 11-9 i skiljeset.

””

Annars präglades SM av syskonparet Anton och Christina Källberg, 17 respektive 14 år. Tillsammans vann de mixed och Anton vann även herrar U20, gick till kvartsfinal i herrsingel och semifinal i herrdubbel. Christina var i final i damdubbel och semifinal i damsingel.

TT