1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Andersson siktar långt

Maratonlöparen Isabellah Andersson, 35, har haft en jobbig säsong och lyckades inte kvala in till OS i Rio de Janeiro. Nu siktar långskubbaren längre än så. Den 20 augusti ställer den 31-faldiga SM-guldmedaljören upp i Ultravasan, 90 kilometer löpning mellan Sälen och Mora.(TT)
Publicerad 2 augusti 2016

Maratonlöparen Isabellah Andersson, 35, har haft en jobbig säsong och lyckades inte kvala in till OS i Rio de Janeiro. Nu siktar långskubbaren längre än så. Den 20 augusti ställer den 31-faldiga SM-guldmedaljören upp i Ultravasan, 90 kilometer löpning mellan Sälen och Mora. I Ultravasan ställs Andersson bland annat mot fjolårets VM-silver- och bronsmedaljör på 100 kilometer.

"Det har länge varit ett mål att testa en ultradistans och nu var det ett bra tillfälle när det inte blir något OS i Rio för mig. Ultravasan ligger också perfekt tidsmässigt till för mig", säger hon i ett pressmeddelande från Svenska friidrottsförbundet.

På maratonmeritlistan har Andersson bland annat EM-brons 2010 och en sjundeplats i VM 2011. Men då har det handlat om mindre än halva distansen, 42 195 meter.

TT