1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Favoriterna vidare till kvartsfinal

Kalmar stod för lördagens enda skräll. Favorittippade AIK, Malmö FF, Häcken och Helsingborg höll för trycket och navigerade vidare till kvartsfinal i svenska cupen i fotboll.(TT)
Publicerad 5 mars 2016

Uttalat titeljagande AIK besegrade Falkenberg med 2-1 och säkrade därmed sin gruppseger. Men det var ingen säker gång mot avancemang, och ett tag såg det ut att glida AIK ur händerna.

Nyförvärvet Ahmed Yasin gjorde förvisso sitt första mål för klubben bara minuter in i matchen, men det kvitterades strax därefter av Zlatan Krizanovic. En pigg Falkenbergsytter i Axeli Pevlas fick sedan bollen förbi målvakten Patrik Carlgren till en Falkenbergsledning - trodde han. AIK:arna skrek efter offside och fick medhåll från domaren Markus Strömbergsson. Målet vinkades bort och i stället var det AIK:s Haukur Hauksson som säkrade segern med en nick efter hörna.

Alm: "Lite panik"

Det unga AIK-laget klarade med viss osäkerhet av Falkenbergs anstormning i andra halvlek och efteråt grämde sig Andreas Alm över skadesituationen som tvingar honom att lägga bördan på oerfarna axlar.

””

AIK var inte enda favorit att ta sig till kvartsfinal på lördagen.

Elm styrde i Borås

Med hjälp av en nytänd tvåmålsskytt i Guillermo Molins körde Malmö FF över Gif Sundsvall med 4-0 i Skåne. Häcken var inte sämre utan besegrade vanligtvis så stabila Gefle med 4-0 med Paulinho som hattrickhjälte. Helsingborgs 1-1 mot Örebro räckte för att säkra förstaplatsen. Fjolårsfinalisten från Närke fick därmed, precis som regerande cupmästarna IFK Göteborg, ta farväl redan i gruppspelet.

Kalmar stod för lördagens enda skräll då de besegrade Elfsborg, i Borås, med 1-0. Rasmus Elm imponerade på mittfältet men det var 17-årige Carl Johansson som blev matchvinnare med sitt första mål för laget, och Kalmar är därmed vidare som gruppsegrare före Elfsborg.

Kvartsfinalerna lottas på söndag efter att de återstående matcherna har spelats.

TT