1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Västerås vinner energiligan

Västerås har utsetts till Sveriges bästa energikommun, för andra gången i år, strax före Eskilstuna och Helsingborg. Bakom ligger bland annat att den västmanländska metropolen lyckats minska uppvärmningsenergin mer än planerat. Dessutom bygger den enbart bostäder som är energisnålare än Boverkets krav.(TT)
Publicerad 9 oktober 2016

Västerås har utsetts till Sveriges bästa energikommun, för andra gången i år, strax före Eskilstuna och Helsingborg. Bakom ligger bland annat att den västmanländska metropolen lyckats minska uppvärmningsenergin mer än planerat. Dessutom bygger den enbart bostäder som är energisnålare än Boverkets krav.

Rankningen görs av tidningen Aktuell Hållbarhet, tidigare Miljöaktuellt och Miljörapporten, genom en kartläggning av miljö- och energiläget runtom i landets kommuner.

Tidningen redovisar enbart de 50 bästa kommunerna, och bland storstäderna rankas Stockholm högst med en femteplats. Göteborg hamnar åtta och Malmö stad intar niondeplatsen. Alla har fått svara på frågor som "har kommunen ett politiskt antaget mål och handlingsplan för att öka andelen solvärme/solel i sina fastigheter".

Aktuell Hållbarhet har fått svar på enkätundersökningen från 244 av 290 kommuner.

TT