GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två års fängelse för försök till mordbrand

En man som hällde bensin på en restaurangterrass i västmanländska Hällefors i mars döms till två års fängelse för försök till mordbrand och grovt olaga hot, skriver Nerikes Allehanda.(TT)
Publicerad 22 maj 2018

En man som hällde bensin på en restaurangterrass i västmanländska Hällefors i mars döms till två års fängelse för försök till mordbrand och grovt olaga hot, skriver Nerikes Allehanda.

Mannen hade blivit avvisad från restaurangen under kvällen, och morgonen efter kom han tillbaka med bensin, tändare och papper.

Ett vittne ifrågasatte vad mannen höll på med när han närmade sig byggnaden med en brinnande pappersbit. Han skvätte då bensin på vittnets hund och hotade hundägaren till livet.

"Om denna bensin hade antänts skulle detta ha orsakat ett hastigt brandförlopp som snabbt skulle ha spritt sig i byggnaden", skriver tingsrätten i sin dom.

Restaurangägarens familj befann sig i husets övervåning vid händelsen.

Mannen ska, förutom fängelsestraffet, betala skadestånd till de fem personer som bodde ovanför restaurangen, och dessutom till vittnet som hotades.

TT