GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tuggummi gav ökad hjärtfrekvens

Försöker du gå ned i vikt med hjälp av promenader? Det skulle kunna hjälpa att slänga in ett tuggummi också, föreslår nu japanska forskare. De har genomfört ett experiment där 46 personer i åldrarna 21-69, fick gå ut och gå i normal takt, en gång med och en gång utan tuggummi.(TT)
Publicerad 26 maj 2018

Försöker du gå ned i vikt med hjälp av promenader? Det skulle kunna hjälpa att slänga in ett tuggummi också, föreslår nu japanska forskare.

De har genomfört ett experiment där 46 personer i åldrarna 21-69, fick gå ut och gå i normal takt, en gång med och en gång utan tuggummi. Hjärtfrekvensen ökade tydligt hos samtliga försökspersoner när de tuggade tuggummi under 15-minuterspromenaden.

Studien är den första i sitt slag där forskarna tittat på tuggummituggande under rörelse men tidigare forskning har visat på att tuggandet ökar hjärtfrekvensen och energiförbrukningen även hos personer som vilar.

Men det finns också studier som pekar på att tuggummituggande inte i sig hjälper mot övervikt. Dessa studier har dock ofta utgått från att tuggummituggande skulle hjälpa människor att konsumera färre kalorier och på så sätt gå ner i vikt.

Den japanska studien är publicerad i tidskriften The Journal of Physical Therapy Science och presenterades under en pågående kongress om fetma i Wien i Österrike.

TT