1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tre möten för Löfvens säkerhetsråd

Ukraina, Ryssland och terrorism har diskuterats i det nya säkerhetspolitiska rådet, enligt statsminister Stefan Löfven (S). Rådet har mötts tre gånger. I samband med ubåtskränkningarna i Stockholms skärgård i slutet av förra året inrättade Löfven ett säkerhetspolitiskt råd.(TT)
Publicerad 3 mars 2015

I samband med ubåtskränkningarna i Stockholms skärgård i slutet av förra året inrättade Löfven ett säkerhetspolitiskt råd. Det leds av honom själv och består också av vice statsministern, utrikesministern, försvarsministern och inrikesministern. Även andra ministrar och berörda myndigheter kan kallas in.

Sedan dess har flera allvarliga händelser inträffat som påverkar det säkerhetspolitiska läget, till exempel terrordåden i Paris och Köpenhamn.

Enligt Löfven har rådet träffats tre gånger under de tre månader det har funnits.

””

Löfven fick även kritik av KU-ordföranden Andreas Norlén (M) för att det inte finns någon dokumentation av vad som sker i rådet. Men statsministern framhöll att rådet inte fattar några beslut, utan är ett koordinerande, beredande organ. Därmed behövs inte någon bättre dokumentation än de mötesanteckningar som finns, anser han.

TT