1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tippat namn blir medieutredare

Den mediepolitiska utredningen ska ledas av förhandstippade Anette Novak, enligt SvD Näringsliv. Hon är vd på Interactive Institute Swedish ICT, sitter i Sveriges Radios styrelse och har haft chefstjänster på Stockholm City och Norran i Västerbotten samt varit konsult med inriktning mot digitala medier.(TT)
Publicerad 10 mars 2015

Den mediepolitiska utredningen ska ledas av förhandstippade Anette Novak, enligt SvD Näringsliv. Hon är vd på Interactive Institute Swedish ICT, sitter i Sveriges Radios styrelse och har haft chefstjänster på Stockholm City och Norran i Västerbotten samt varit konsult med inriktning mot digitala medier.

Utredningen är kontroversiell, bland annat för att public servicebolagen inte ingår i direktiven och att ett förslag som ersätter dagens presstödssystem förväntas. Uppdraget är att undersöka de demokratiska utmaningar som följer av medieutvecklingen, digitaliseringen och mediekonsumenternas förändrade konsumtionsmönster.

Kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) presentera utredaren på onsdagen. Utredningen ska vara klar senast den 30 april 2016.

TT