1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Svindlande Coopchef slipper finkan

Skadestånd och samhällstjänst blir straffet för en före detta högt uppsatt chef på Coop Nord som köpt varor för eget bruk och låtit företaget betala, rapporterar Folkbladet Västerbotten. Åklagaren yrkade på fängelse, medan rätten gick på advokatens linje och valde den lindrigare påföljden.(TT)
Publicerad 13 mars 2015

Skadestånd och samhällstjänst blir straffet för en före detta högt uppsatt chef på Coop Nord som köpt varor för eget bruk och låtit företaget betala, rapporterar Folkbladet Västerbotten. Åklagaren yrkade på fängelse, medan rätten gick på advokatens linje och valde den lindrigare påföljden.

Coop Nord anmälde den dåvarande chefen 2012, men när åtalet väcktes två år senare hade en del av åtalspunkterna hunnit preskriberas. Han åtalades slutligen för 32 punkter, varav han erkände en handfull. Bland annat ska det ha rört sig om alkohol och hemelektronik till ett sammanlagt värde av drygt 200 000 kronor som köpts mellan 2009 och 2012.

I domen konstaterar tingsrätten att den före detta chefen på flera av åtalspunkterna lämnat oklara uppgifter om vad som köpts och för vilket ändamål.

TT