1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Regeringen vill flytta myndigheter

Regeringen arbetar för att flytta fler myndigheter från Stockholms län till andra delar av landet. På detta sätt vill regeringen "hitta en balanspunkt mellan närvaro i landet och effektivitet i våra myndigheter", skriver statsminister Stefan Löfven (S) och civilminister Ardalan Shekarabi (S) på DN Debatt.(TT)
Publicerad 3 mars 2016

Regeringen arbetar för att flytta fler myndigheter från Stockholms län till andra delar av landet. På detta sätt vill regeringen "hitta en balanspunkt mellan närvaro i landet och effektivitet i våra myndigheter", skriver statsminister Stefan Löfven (S) och civilminister Ardalan Shekarabi (S) på DN Debatt.

Statskontoret kommer på uppdrag av regeringen i vår att presentera utgångspunkter för ett fortsatt arbete för var myndigheterna ska ligga.

"Det avgörande skälet till varför regeringen engagerar sig i frågor om myndigheternas lokalisering, omlokalisering av myndighetsfunktioner och av hela myndigheter är att staten ska ta sitt ansvar för ett Sverige som håller ihop. Människor, orter och hela bygder ska inte känna sig övergivna", skriver de i debattartikeln.

TT