1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Rättegång om mordförsök på bebis

Pappan försökte ta livet av sin elva månader gamla dotter genom att kasta henne från en bro vid en kraftverksdamm i Ragunda kommun i Jämtland, enligt åklagaren. På tisdagen ställdes 33-åringen inför rätta för mordförsök.(TT)
Publicerad 4 oktober 2016

Bilder visar hur det lilla barnet ligger på betongen - med livshotande skador - efter ett fall på närmare 20 meter. Enligt åtalet orsakade det höga fallet bland annat en öppen skallbasfraktur, hjärnhinneblödning och krosskador i hjärnan.

Barnets pappa står också åtalad för att grovt ha misshandlat sin hustru när hon försökte hindra honom från att ta barnet ur hennes famn och gå iväg med det mot kraftverksdammen. Sammanhanget i vilket misshandeln skedde får åklagaren att beskriva brottet som särskilt hänsynslöst.

Kunde inte göra något

33-åringen nekar till att ha försökt att döda sitt barn och hävdar att han skulle ta sitt eget liv, inte skada barnet.

Lokala medier rapporterar om hur mamman på rättegångens första dag gråtande berättar om hur hon såg 33-åringen klättra upp på dammen och hur hon inte kunde göra något för att stoppa honom. Hon såg mannen hålla i barnet, tittade bort en sekund och när hon tittade igen var barnet borta.

Har återhämtat sig

Även poliser och räddningspersonal som var med vid räddningsinsatsen har beskrivit händelsen som det värsta de varit med om. Den första polisen nådde flickan genom att kasta sig ner i vattnet sedan dammluckorna säkrats. I ett senare skede lyckades en ambulanshelikopter gå ner mellan de branta cementväggarna för att ta upp flickan.

Trots de tidigare livshotande skadorna har barnet återhämtat sig så bra att det försöker att lära sig att både krypa och gå, berättade mamman under rättegången, enligt OP.se.

TT