1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nyanlända kan få bo i moduler

Tillfälliga moduler och ombyggda lokaler är några av Boverkets förslag för att lösa bristen på bostäder för flyktingar som fått uppehållstillstånd, skriver Hem & Hyra.(TT)
Publicerad 3 mars 2015

Tillfälliga moduler och ombyggda lokaler är några av Boverkets förslag för att lösa bristen på bostäder för flyktingar som fått uppehållstillstånd, skriver Hem & Hyra.

För tillfället bor 9 300 personer på Migrationsverkets anläggningsboenden för asylsökanden, trots att de redan fått uppehållstillstånd, och bostadsbrist är största skälet till att de inte kan flytta.

Rapporten från Boverket, som presenterades på tisdagen, innehåller även förslag om "aktiv bostadsförmedling", där fler personer ska kunna få förtur till bostäder efter särskilda behovsprövningar. Boverket vill också utreda om hyresvärdar ska kunna tvingas att lämna lediga bostäder.

Dessutom kommer Boverket med förslag om att asylsökande som bor i lägenheter centralt på orter där det finns lediga jobb ska kunna flyttas till nybyggda anläggningar längre från kommunerna, för att ersättas av personer som redan fått uppehållstillstånd.

TT