1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mikael lurades på 300 000 kronor

Mikael trodde att han hittat kärleken och skulle få leva ett rikt och lyckligt liv med henne. I stället slutade det med skulder på hundratusentals kronor. Som nyseparerad skapade Mikael en profil på dejtingsidan Badoo i november 2013. En amerikansk kvinna visade snabbt intresse för honom.(TT)
Publicerad 13 mars 2016

Som nyseparerad skapade Mikael en profil på dejtingsidan Badoo i november 2013. En amerikansk kvinna visade snabbt intresse för honom.

””

Hon gav Mikael uppmärksamhet och komplimanger.

Några dagar senare skulle hon åka till Istanbul, och det var där problemen började. Första gången bad hon om 100 euro.

””

Lånade 170 000 kronor

Sedan blev det mer och mer. Hon berättade om att hon köpt 83 kilo guld och diamanter, som fastnat i tullen. Ett arv på flera miljoner väntade också, enligt ett testamente hon visade upp för Mikael.

””

Att varningsklockorna ringde ignorerade han. För att ha råd med den sista stora överföringen tog han ett lån på 170 000 kronor.

””
””

Men ingen dök upp. I stället fick han dagen därpå ett mejl från ett privatsjukhus där de berättade att kvinnan svävade mellan liv och död efter en trafikolycka - och att mer pengar behövdes.

"Kändes för jävligt"

En illa redigerad bild på kvinnan i sjukhussängen fick misstankarna att växa. När Mikael gjorde research upptäckte han att kvinnans IP-adress kom från Nigeria och bilderna på henne förekom i liknande bedrägerihistorier på nätet.

””

Pengarna får han aldrig tillbaka. En polisanmälan gjordes, men utredningen lades ner.

””

TT