unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Kvinna döms för fridskränkning av dotter

En 28-årig kvinna, som nyligen häktades misstänkt för könsstympning, döms till ett års fängelse för fridskränkning av sin dotter, rapporterar Östra Småland. Flickan ska upprepade gånger ha misshandlats av mamman när hon ansett att dottern gjort något fel.(TT)

En 28-årig kvinna, som nyligen häktades misstänkt för könsstympning, döms till ett års fängelse för fridskränkning av sin dotter, rapporterar Östra Småland. Flickan ska upprepade gånger ha misshandlats av mamman när hon ansett att dottern gjort något fel. Enligt utredningen ska hon bland annat blivit slagen med en vattenslang, fått knytnävsslag och blivit bränd med en varm panna som stod på spisen.

Mamman, som bor i Kalmar län, medger att hon bitit sin dotter, men nekar till de flesta anklagelser. Hon ska även betala 35 000 kronor i skadestånd till flickan.

Den 28-åriga kvinnan, som har ytterligare en dotter, häktades i fredags misstänkt för könsstympning. Åklagaren har inte velat uppge vilken relation kvinnan ska ha till offret mer än att det rör sig om en flicka i nedre skolåldern.

Alla former av könsstympning av flickor och kvinnor är förbjudet i Sverige sedan 1982. Under de drygt 35 år som lagen funnits så har endast tre personer dömts för brottet.

TT