1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Jobbpaket från Alliansen

Allianspartierna presenterar ett gemensamt jobbpaket riktat mot små och växande företag. Det ska bland annat bli lättare för nyckelpersoner att bli delägare i växande företag. Samtidigt hävdar de att såväl regeringens som Sverigedemokraternas politik är skadlig för företag och jobb.(TT)
Publicerad 1 juli 2015

Till hösten blir det fyra enskilda budgetmotioner från Allianspartierna. Men jobbpaketet ska finnas med i samtliga. För att göra det lättare för små och växande företag att anställa nyckelpersoner föreslår de mer "konkurrenskraftiga skatter" på delägarskap i företagen. Det är ett nygammalt förslag som Alliansregeringen tillsatte en utredning om och som blir klar i mars 2016.

Ett annat förslag i jobbpaketet är att införa en regelförenklingsgaranti som innebär att företag bara ska behöva lämna en uppgift till en myndighet, som sedan ansvarar för att alla berörda myndigheter får uppgiften.

Sänkt krav

Ett tredje förslag är att sänka kravet på aktiekapital från 50 000 till 25 000 kronor vid bildande av aktiebolag.

Enligt de fyra borgerliga partisekreterarna innebär regeringens politik ökade kostnader för företag och färre jobb.

””

Kritiken gäller även SD:s politik, som med höjda arbetsgivaravgifter och höjd restaurangmoms höjer skatterna med närmare 25 miljarder kronor, enligt Alliansen.

Hög tid

””
””

Allianspartierna upprepar att de redan nu förbereder sig för att återta regeringsmakten "senast 2018". Ett "äntringskansli" tillsätts och ett gemensamt valmanifest utlovas till valet.

TT