1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fritös kan ha orsakat moskébrand

Ett attentat misstänktes ligga bakom den uppmärksammade moskébranden i Nyfors i Eskilstuna i december. Nu uppger poliskällor för Eskilstuna-Kuriren att orsaken i stället kan ha varit en överhettad fritös. Ett 70-tal personer befann sig i moskén när elden bröt ut. En del tvingades fly genom fönster.(TT)
Publicerad 9 mars 2015

Ett attentat misstänktes ligga bakom den uppmärksammade moskébranden i Nyfors i Eskilstuna i december. Nu uppger poliskällor för Eskilstuna-Kuriren att orsaken i stället kan ha varit en överhettad fritös.

Ett 70-tal personer befann sig i moskén när elden bröt ut. En del tvingades fly genom fönster. Två personer fördes till Mälarsjukhuset i Eskilstuna, en av dem med svårare skador.

Polisen misstänkte först mordbrand eftersom det florerade uppgifter om att någon kastat in ett föremål i lokalen. Även Säpo kopplades in utifall det rörde sig om ett politiskt motiverat brott.

Snart nog pekade emellertid brandutredningen i en annan riktning och i januari stod det, enligt tidningens nätupplaga, klart för polisen att det troligen brann för att en fritös fattat eld,

Direkt efter branden, när attentatstanken var förhärskande, överöstes den utbrända moskén av hjärtan till stöd för de drabbade.

TT