1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Förbud av sop-app överklagas

Den populära sop-appen Tiptapp strider mot lagen, enligt Stockholms stad. Nu överklagas beslutet. - Vi tror verkligen att den tjänst vi bygger är till samhällets bästa. Vi tycker att det är orimligt att inte en privatperson ska kunna hjälpa en annan, säger Tim Bjelkstam, vd på Tiptapp.(TT)
Publicerad 9 oktober 2018
””

Appen låter privatpersoner lägga ut en bild på sitt skräp tillsammans med ett pris för att köra det till en återvinningsstation. Den som har bil och vill tjäna en slant utför uppdraget.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholm anser att tjänsten är oförenlig med lagen och utfärdade därför nyligen ett förbud. Bara kommuner får ta hand om hushållsavfall.

Både Tiptapp och miljöförvaltningen är samtidigt överens om att avfallslagstiftningen inte är anpassad för den här typen av digitala tjänster.

””

Gunnar Söderholm, chef för miljöförvaltningen i Stockholm, säger till Dagens industri att frågan är principiellt viktig.

””

Förbudet stoppar inte Tiptapp just nu, tjänsten är öppen så länge saken prövas. Tim Bjelkstam tror att det finns goda chanser att få fortsätta även på sikt.

””

TT