GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fjärrvärmeverk redovisade för låga utsläpp

Straffavgifter på flera miljoner kronor - det kan Värtaverket i Stockholm, landets största koleldade fjärrvärmeverk, ha att vänta efter att ha lämnat felaktiga siffror rörande utsläpp av växthusgaser till Naturvårdsverket.(TT)
Publicerad 16 december 2018

Straffavgifter på flera miljoner kronor - det kan Värtaverket i Stockholm, landets största koleldade fjärrvärmeverk, ha att vänta efter att ha lämnat felaktiga siffror rörande utsläpp av växthusgaser till Naturvårdsverket.

Felaktigheterna uppskattas till motsvarande 2,2 procent av det som rapporterats in - vilket motsvarar ungefär 10 000 ton koldioxid, rapporterar Dagens Nyheter.

Värtaverket, som förser bostäder med fjärrvärme och producerar el, har enligt en revision som tidningen tagit del av haft felinställd mätutrustning, bristande interna kontroller och ihopblandade siffror.

Naturvårdsverket har inlett ett tillsynsärende mot Stockholm Energi som äger verket. Bolaget menar å sin sida att den underkända utsläppsrapporten beror på att Värtaverkets har en ovanligt avancerad anläggning, skriver DN.

TT

Läs mer