1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Våldtog sitt fosterbarn - nu döms paret

Flickan var placerad som fosterbarn hos paret och blev under flera år utsatt för grova våldtäkter och andra övergrepp. Nu fastställer hovrätten fängelsestraffet på tolv år för mannen och tio år för kvinnan.(TT)
Publicerad 3 oktober 2018

Mannen och kvinnan, som då bodde tillsammans, var fosterfamilj åt flickan och arbetade dessutom på hennes skola. Samtidigt utsatte de henne enligt domen för en lång rad övergrepp med grova, sadistiska och förnedrande inslag.

Paret hade överklagat Uddevalla tingsrätts dom för att få sänkt straff, men hovrätten för västra Sverige har nu fastställt domen på tolv års fängelse för mannen och tio års fängelse för kvinnan.

Rätten anser att mannen är skyldig till omkring 70 tillfällen av grov våldtäkt och grovt sexuellt övergrepp mot barn, medan kvinnan anses vara skyldig till samma brott vid åtminstone 30 tillfällen. Paret fotograferade och filmade dessutom många av övergreppen och döms därför också för grovt barnpornografibrott.

Däremot sänks skadeståndet för kränkning från 725 000 kronor till 600 000 kronor. Enligt hovrätten sker det med hänsyn till rådande praxis. Inklusive ersättning för sveda och värk hamnar skadeståndet på 725 000 kronor.

TT