GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Fall i rullstol anmäls av boende

Handlöst föll en äldre rullstolsburen kvinna på ett särskilt boende i Skåne i juli. Nu anmäler boendet händelsen enligt lex Sarah till Inspektionen för vård och omsorg, rapporterar SVT Nyheter Skåne.(TT)
Publicerad 9 augusti 2017

Handlöst föll en äldre rullstolsburen kvinna på ett särskilt boende i Skåne i juli. Nu anmäler boendet händelsen enligt lex Sarah till Inspektionen för vård och omsorg, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Kvinnan ska ha suttit i sin rullstol i ett dagrum när personal tvingades lämna henne för att ta hand om två andra vårdtagare, och enligt anmälan tittade personalen till kvinnan flera gånger. Efter en stund ska kvinnan ha ställt sig upp i rullstolen och en person ur personalen sprang fram för att hindra ett fall. Personalen hann inte ända fram och kvinnan föll mot golvet utan att kunna dämpa fallet. Kvinnan slog sig i huvudet och fördes till sin säng för omvårdnad. Hon avled på sjukhus två dagar senare.

TT