1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Dom meddelas för bombvågen i Malmö

Den 20-årige mannen har erkänt att det var han som sprängde bomben vid fastighetsbolaget Victoria Parks kontor på Rosengård på julafton. Motivet ska vara hat mot hyresvärden, och i dag meddelas domen för totalt sex personer som misstänks ligga bakom sprängattentaten som inträffade i området i vintras.(TT)
Publicerad 10 juli 2015

Den 20-årige mannen har erkänt att det var han som sprängde bomben vid fastighetsbolaget Victoria Parks kontor på Rosengård på julafton. Motivet ska vara hat mot hyresvärden, och i dag meddelas domen för totalt sex personer som misstänks ligga bakom sprängattentaten som inträffade i området i vintras. Tre av dem ska ha varit direkt riktade mot bostadsbolaget.

Tjugoåringen, som sitter kvar i häktet, tillhör en av tre familjer som tidigare hotades med vräkning från bolagets lägenheter. Han har uppgett att de övriga fem misstänkta är oskyldiga, samt att sprängningen vid Victoria Park, vars kontor ligger i ett flerfamiljshus, genomfördes med stor försiktighet.

Åklagare Neela Frisell menar däremot att människor kunde ha dött, och har yrkat på åtta års fängelse för grov allmänfarlig ödeläggelse, skriver Sydsvenskan.

TT