1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Åtal för brutalt rån på restaurang

Två kvinnor ur personalen fördes till sjukhus med frakturer och andra svåra skador efter ett rån på ett hamburgerställe i Falkenberg i höstas. Nu åtalas fem unga personer för den brutala attacken. Två av dem, en man och kvinna, jobbade på restaurangen och ska ha banat väg för hela rånargänget.(TT)
Publicerad 8 mars 2016

Två kvinnor ur personalen fördes till sjukhus med frakturer och andra svåra skador efter ett rån på ett hamburgerställe i Falkenberg i höstas. Nu åtalas fem unga personer för den brutala attacken.

Två av dem, en man och kvinna, jobbade på restaurangen och ska ha banat väg för hela rånargänget. Enligt P4 Halland var de arbetsledare, och kvinnan hade jobbat samma dag.

Den manlige arbetsledaren åtalas även för mordförsök. Han uppges ha slagit ett av offren med en kofot så att hon fick ett tiotal krossår i huvud och ansikte.

Det andra offret blev enligt åklagaren slaget med ett basebollträ av den yngste i gänget, en 16-årig pojke. Både pojken och mannen ska ha varit maskerade.

Restaurangen hade stängt för natten när de åtalade, totalt två kvinnor och tre män, tog sig in. De två som jobbade på stället hade enligt åtalet också brutit mot rutinerna och sett till att det fanns extra mycket kontanter att tillgå. Bytet blev närmare 50 000 kronor.

TT