1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tvärstopp för "Femtio nyanser"-dräkt

Seriemördare, elaka häxor och ondskefulla krigsherrar var helt okej som maskeraddräkt. Men när en elvaårig pojke kom utklädd som romanfiguren Christian Grey tog det stopp - han fick inte vara med, vare sig på maskeraden eller på skolfotot.(TT)
Publicerad 6 mars 2015

Seriemördare, elaka häxor och ondskefulla krigsherrar var helt okej som maskeraddräkt. Men när en elvaårig pojke kom utklädd som romanfiguren Christian Grey tog det stopp - han fick inte vara med, vare sig på maskeraden eller på skolfotot.

Händelsen utspelade sig på en skola i Manchester på World Book Day på torsdagen, där man uppmanat barnen att klä ut sig på temat litterära figurer. Pojken valde Christian Grey, den manlige protagonisten med BDSM-böjelser i EL James omåttligt populära erotiska roman "Femtio nyanser av honom". Hans utstyrsel - en grå kostym och bondage-rekvisita, blev helt enkelt för mycket för lärarna.

Händelsen delar nu Storbritannien i två läger: de som tycker att skolan gjorde rätt och de som är på pojkens sida. På sitt Instagramkonto har pojkens mamma lagt ut en bild med kommentaren: "Stötande dräkt. Han fick inte vara med på foton och uppmanades att byta om, trots att läraren var klädd som seriemördare och andra hade vapen?".

TT