1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Stora förseningar för Liljevalchs nya hall

Arbetet med Liljevalchs nya konsthall försenas ytterligare, rapporterar tidningen Mitt i. Projektet som först skulle vara klart 2016 beräknas nu dröja till årsskiftet 2020/2021. Minst.(TT)
Publicerad 8 oktober 2018

I två år huserade Liljevalchs i tillfälliga lokaler i Stockholm City i väntan på att lokalerna på Djurgården skulle renoveras. Lagom till årets vårsalong kunde man öppna den gamla konsthallen i renoverat skick, men arbetet med den nya konsthallen försenas nu än en gång, enligt tidningen.

När den nya hallen kommer att kunna slå upp dörrarna är fortfarande oklart - säkert är dock att det inte blev någon invigning 2016 som man hade hoppats. "Projektet beräknas nu bli klart till årsskiftet 2020/2021 med stor risk för ytterligare förseningar", skriver Fastighetskontoret i en lägesrapport som tidningen har tagit del av.

Sedan tidigare har det rapporterats om skenande kostnader för bygget av den nya hallen, renoveringen av den ursprungliga samt renoveringen av restaurang Blå Porten. Från början skulle arbetet kosta 174 miljoner, men notan verkar nu landa på 340 miljoner kronor.

Blå Porten skulle ha haft sin nyöppning i juni i år, men efter att man bland annat har hittat mögel i taket får dess gäster vänta med kurrande mage till våren 2019 - minst.

Liljevalchs invigdes 1916 som den första självständiga och offentliga konsthallen för samtidskonst i Sverige. Konsthallen tillhör Stockholms stad sedan 1974.

TT