1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Skräckig skidresa i "Svartsjön"

Skandinaviska stjärnskådisar, skräckdrama och svindlande miljöer. "Svartsjön" är den senaste svenska seriesatsningen. - Det lär bli läskigt, säger Valter Skarsgård, som gör en av rollerna. En grupp unga människor, ett storslaget fjäll och ett övergivet hotell med en mörk historia.(TT)
Publicerad 14 oktober 2016

En grupp unga människor, ett storslaget fjäll och ett övergivet hotell med en mörk historia. Det är grundbultarna i TV3:s och Viaplays "Svartsjön".

Seriesatsningen är en skandinavisk samproduktion vilket märks i rollistan. Här återfinns skådespelare som danska Sarah-Sofie Boussnina och norske Nils-Ole Oftebro men också stora svenska namn: Filip Berg, Anna Åberg och Valter Skarsgård.

””

Han spelar Lippi som är lillebror till Filip Bergs rollfigur Johan. De kommer från en förmögen familj och åker tillammans upp till Svartsjön för att titta närmare på det övergivna skidhotellet som Johan planerar att köpa.

Improviserade scener

Ett gäng kompisar följer med på resan - däribland Elin som spelas av Anna Åström.

””

Skådespelarna berättar att de lockades till "Svartsjön" då det kändes just som om serieskaparna ville göra något annorlunda. Bland annat har de fått improvisera fram många av scenerna.

””

"Mystiska saker"

Något annat som lockade var seriens läskiga undertoner. Filip Berg liknar handlingen vid klassiska amerikanska skräckfilmer.

””

De ser dock "Svartsjön" mer som en dramathriller än som renodlad skräck.

””

"Svartsjön" får premiär i TV3 och på Viaplay den 20 oktober.

TT