1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Netflix Utøya-film visas på bio i Sverige

Förutom att släppa regissören Paul Greengrass film "22 July" på sin strömningstjänst så kommer Netflix även att visa filmen på storduk. Det är första gången en Netflixfilm visas i Sverige samtidigt som den också går att strömma på nätet.(TT)
Publicerad 2 oktober 2018

Förutom att släppa regissören Paul Greengrass film "22 July" på sin strömningstjänst så kommer Netflix även att visa filmen på storduk. Det är första gången en Netflixfilm visas i Sverige samtidigt som den också går att strömma på nätet.

Filmen får premiär på Netflix 10 oktober och ska visas på bio i Skandinavien från den 4 oktober, enligt ett pressmeddelande. Netflix svenska presskontakt har dock ingen information om på exakt vilka biografer i Skandinavien den ska visas.

"22 July" är inspelad i Norge, med norska skådespelare, på engelska och börjar med att man får se terroristen Anders Behring Breiviks förberedelser inför det dubbla terrorattentatet. Massakern på Utøya skildras i ungefär 20 minuter och avslutas med att terroristen döms till livstids fängelse.

Den är icke att förväxla med norska filmen "Utøya 22 juli", som hade premiär i maj. Den skildrade fiktiva historier som utspelade sig under terrordådet på ön där 69 människor miste livet.

TT