1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Mø tar politiskt ansvar

Danska Mø och Major Lazer ligger bakom Spotifys mest spelade låt hittills. Snart är den singelaktuella "Lean on"-sångerskan tillbaka i Sverige för en klubbspelning där hon utlovar dans och spontanitet. - Jag är nästan klar med den nya skivan, den saknar bara lite finputsning.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016
””

Så har Mø, eller Karen Marie Aagaard Ørsted som hon egentligen heter, sagt i nästan ett år men nu tror hon att det kommande albumet faktiskt börjar närma sig mållinjen.

"Världen försöker blunda"

Det har gått två år sedan debutskivan "No mythologies to follow" kom och Mø konstaterar att världen omkring har förändrats sedan dess. En av anledningarna till att arbetet med den nya skivan har dragit ut på tiden är att hon känner ett ansvar för att göra sina lyssnare mer politiskt medvetna.

””
””

Hyllar Noonie Bao

I dagarna släpptes skivans andra singel, "Drum", som hon skrev tillsammans med Bloodpop, Charlie XCX och svenska Noonie Bao i Los Angeles i januari.

””

De har gjort flera andra låtar tillsammans och några av dem kommer att finnas med på den kommande skivan.

””

"Spontan och lustfylld"

Mø medverkar på Major Lazers succésingel "Lean on" som är den mest spelade låten på Spotify hittills. "Galet", konstaterar Mø, som inte hade några större förväntningar på låten när den släpptes i början av 2015, även om hon var stolt över den.

””
””

Laddad för klubbspelning

Den 3 november spelar Mø på Münchenbryggeriet i Stockholm. Hon minns inte när hon senast gjorde en klubbspelning i Sverige och ser mycket fram emot att möta sin svenska publik.

””

Hon tycker inte om att planera sina spelningar in i minsta detalj.

””

TT