1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Lukas Graham tillbaka efter "7 years"-succén

Tre år har gått sedan Lukas Graham gjorde världssuccé med låten "7 years". Nu är de tillbaka med ny musik, men har knappast latat sig däremellan. - Vi har turnérat hela världen ett par gånger och jag har blivit pappa, säger sångaren Lukas Forchhammer till TT.(TT)
Publicerad 7 oktober 2018

Den kommande skivan "3 (The purple album)" är full av personliga låtar. "Lullaby" och "Stick around for now" är skrivna till dottern Viola och singeln "Love someone" handlar om henne och frun Marie Louise "Rillo" Schwartz.

””

Han har aldrig tvekat kring att vara så personlig i sin musik.

””

Skivan innehåller också hans första politiska text. Han beskriver Skandinavien som splittrat och vill med "You are not the only one" få folk att "prata med varandra och vara starka ihop".

””

Vill spela i Sverige

Med start vid årsskiftet ger sig bandet ut på turné och ska beta av så väl Europa som Nordamerika. Förhoppningsvis får även de svenska fansen chans att se dem. Schemat är dock inte spikat än och det krävs en del pusslande för att synka turnérandet med familjelivet - Rillo och Viola följer båda med ut på vägarna.

TT: I "7 years" sjunger du om några av de råd som du fick av dina föräldrar. Vilka visdomar planerar du att skicka med dina barn?

””

Pappan Eugene sade "se till att tjejen har det bra". Och i dessa metoo-tider tycker Lukas Forchammer att det är extra viktigt att man tar det till sig.

"Var inte ett svin"

””

Han växte upp i danska Christiania utan polisnärvaro och stämningen i hans kompisgäng var "ganska macho". Så när pappan delade med sig av sina goda råd möttes han först av förvirring. Så han fick förtydliga:

””

Rättad: I en tidigare version av faktarutan fanns ett fel gällande vilka som ingår i bandet.

TT