1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Lindorff firar tio år i Amors tjänst

I ett decennium har Linda Lindorff hjälpt singelbönder att finna kärleken i tv. "Bonde söker fru" har blivit en del av programledarens liv. - Min man skulle nog säga att jag är besatt av relationer, säger hon.(TT)
Publicerad 8 juli 2015

Linda Lindorff springer på höga klackar upp för en mattklädd trappa på Sundbyholms slott i Eskilstuna. Hon får snabbt en mikrofon fäst i spetsklänningen, tar ett andetag och kliver in i den stora slottssalen. Mitt i det omöblerade rummet står tio kvinnor alldeles tysta, kameramännen längs med väggen riktar ljus och kameror mot dem. Nervositeten är påtaglig.

””

Den tionde säsongen av "Bonde söker fru" har precis börjat spelas in. Nu ska lantbrukarna göra de val som förhoppningsvis ska leda till kärlek.

Linda Lindorff har varit med sedan programmet var på idéstadiet. Dejtingsåpan ligger henne varmt om hjärtat.

””
””

Resor och råd

Linda Lindorff hade egentligen inga planer på att jobba med tv. En lång rad sammanträffanden i kombination med ett brinnande intresse för människor och kanske framför allt relationer har fört henne dit hon är i dag.

Som 18-årig nykrönt Fröken Sverige reste hon till Los Angeles för att tävla i Miss Universum. Juryn frågade den blonda skönheten från Vilhelmina vad hon ville göra med sitt liv.

””

Halkade in

Vägen dit inleddes när hon pluggade foto i Stockholm. Hennes mormor ringde och sade att dåvarande TV4 Botnia sökte en reporter och vore det inte mysigt att bo hos mormor och morfar en sommar? En sommar blev ett år, därefter bestämde hon sig för att gå journalistlinjen. Som nyutexaminerad blev hon kallad att göra ett röstprov för en radiostation. Men hon fick ett underligt bemötande när hon kom dit.

””

Linda Lindorff skrattar vid minnet. Röstprovet visade sig vara ett anställningsprov för TV3, och plötsligt var hon tv-profil. I tre år blev hon kvar innan hon fick jobb på TV4:s reseprogram "När och fjärran". Och på den vägen är det. 15 år har gått sedan dess.

””

"Skapar liv"

Samtalet fortsätter en halvtimme senare i salen där årets mest eftertraktade bonde ytterst motvilligt just gjort fyra damer besvikna. Han kämpar lite med att småprata mellan inspelningarna. "Hur många av er spelar fotboll?", undrar han, och tjejerna fnissar. Det är ett tv-program som spelas in, men för de medverkande handlar det i högsta grad om det verkliga livet.

””
””

Men för din egen del, var ser du dig själv i framtiden?

””

TT