1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kaos i Tysklands Melodifestival

Tysklands uttagning till Eurovision Song Contest på torsdagskvällen utvecklade sig till ett fullkomligt kaos. I finalen stod det mellan talangjaktsvinnaren Andreas Kümmert och sångerskan Ann Sophie, båda favoriter i tävlingen.(TT)
Publicerad 6 mars 2015

Tysklands uttagning till Eurovision Song Contest på torsdagskvällen utvecklade sig till ett fullkomligt kaos. I finalen stod det mellan talangjaktsvinnaren Andreas Kümmert och sångerskan Ann Sophie, båda favoriter i tävlingen. När finalen var avgjord och Kümmert utsetts till vinnare hände något konstigt - han avsade sig vinsten.

Sångaren bestämde sig helt sonika för att han inte ville vara med, och valde i direktsändning att ge bort segern till den chockade Ann Sophie. Detta eftersom han, enligt honom själv, "inte är lämpad att tävla just nu".

””

Beslutet utlöste höga burop från publiken i arenan i Hannover och programledaren Barbara Schöneberger såg närmast skräckslagen ut. Men nu blir det Anne Sophie och hennes låt "Black smoke" som representerar Tyskland i Wien den 23 maj.

TT