1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fredag blir ny dag för skivsläpp

Från och med 10 juli ska nästintill all världens musik släppas samtidigt på fredagar. Men alla i musikbranschen är inte lika positiva till det gemensamma releasedatumet. Frågan om en globalt gemensam dag för nya musiksläpp har diskuterats länge.(TT)
Publicerad 9 juli 2015

Frågan om en globalt gemensam dag för nya musiksläpp har diskuterats länge. I takt med att det digitala lyssnandet växer ses det nuvarande systemet att släppa musik på olika datum i olika länder som allt mer förlegat.

Därför har musikbolagen som är medlemmar i International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) beslutat att ny musik ska finnas tillgänglig samtidigt på fredagar i hela världen, med start 10 juli.

””

"Kan få konsekvenser"

Men att de stora musikbolagen ska släppa musik på en och samma dag kan dock få konsekvenser för mindre etablerade artister, menar Claes Olson, en av grundarna av Swedish Independent Music Business Alternative.

””

Ludvig Werner håller inte med:

””

Den nya gemensamma releasedagen innebär även att flera länders topplistor flyttas till andra dagar, bland annat den brittiska och den svenska som får just fredagar som ny dag.

TT