1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Filmrecension: Focus

Will Smith och Margot Robbie är förtrollande snygga och deras par i bluff bjuder på årets hittills mesta underhållning. Men i den tredje akten försvinner ett riktigt tillfredställande slut rakt framför ögonen. Distraktionen är alla kuppers moder.(TT)
Publicerad 4 mars 2015
Will Smith och Margot Robbie är förtrollande snygga och deras par i bluff bjuder på årets hittills mesta underhållning. Men i den tredje akten försvinner ett riktigt tillfredställande slut rakt framför ögonen. Distraktionen är alla kuppers moder. Det ve
Will Smith och Margot Robbie är förtrollande snygga och deras par i bluff bjuder på årets hittills mesta underhållning. Men i den tredje akten försvinner ett riktigt tillfredställande slut rakt framför ögonen. Distraktionen är alla kuppers moder. Det ve

Distraktionen är alla kuppers moder. Det vet den hala men charmiga Nicky som kan det mesta om hur man lurar till sig allt från plånböcker till kvinnors tillit. Som en professor Higgins i bedrägeri möter han sin Eliza i den ambitiösa nykomlingen Jess. Tillsammans beger sig kumpanerna, och Nickys extremt välregisserade armé av fick- och kontokortstjuvar, till New Orleans för att lura skiten ur staden och dess turister.

Det låter kanske småskaligt men lugn, snart trappas insatserna upp och mycket kommer att stå på spel före sluttexterna.

Will Smith och Margot Robbie i de två huvudrollerna är det bästa med filmen. Smith som åtminstone tillfälligt tappat sin superstjärnestatus efter ett antal floppar verkar trivas i ett mindre format och Robbie (som slog igenom som sexig fru i "The wolf of Wall street") har samma typ av direkta utstrålning som Julia Roberts. Deras dialog så rapp och samtidigt avspänt rolig att man länge blir så distraherad av deras kemi att man inte riktigt noterar alla tydliga planteringar förrän det är för sent och man tveklöst är förd bakom ljuset.

För utan att avslöja för mycket: Det är hela tiden någon som lider av informationsunderskott i "Focus" och oftast är det publiken. Men vårt charmiga par i bluff lurar också varandra i varierande grad.

Men i den här typen av heist/lurendrejarfilm är det viktigt att balansen återställs på exakt rätt sätt, lex "Rivierans guldgossar". "Focus" försöker tappert men misslyckas på grund av lite mossigheter i manuset att i slutändan leverera den där sista twisten, som den antytt att den sitter och trycker på och i den sista akten försvinner ett tillfredställande slut rakt framför ögonen.

Fram till dess har dock Will Smith och Margot Robbie varit konstant underhållande och bjudit på ett så sprakande hett samspel att "Fifty shades of Grey"-skådisarna borde göra anteckningar.

TT