1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

De fick årets ljudbokspris

För andra året i rad hyllas Stefan Sauk för sitt sätt att högläsa böcker. "Hämnaren", skriven av Dan Buthler och Dag Öhrlund och inläst av Stefan Sauk, utsågs nämligen till årets deckare då Stora ljudbokspriset delades ut på Nalen i Stockholm på måndagskvällen.(TT)
Publicerad 7 mars 2016

För andra året i rad hyllas Stefan Sauk för sitt sätt att högläsa böcker.

"Hämnaren", skriven av Dan Buthler och Dag Öhrlund och inläst av Stefan Sauk, utsågs nämligen till årets deckare då Stora ljudbokspriset delades ut på Nalen i Stockholm på måndagskvällen.

Förra året vann Carin Gerhardsens "Tjockare än vatten", med inläsning av Sauk, i samma kategori.

"Livet efter dig" av Jojo Moyes, inläst av Gunilla Leining, tog hem årets pris i kategorin för skönlitteratur och "När hundarna kommer" av Jessica Schiefauer, inläst av Viktor Åkerblom, kammade hem motsvarande pris i barn- och ungdomskategorin.

"Det aÌ?r fantastiskt roligt att den foÌ?rsta ljudboken som vi ger ut paÌ? Printz Publishing vinner Stora ljudbokspriset!", saÌ?ger Frida Hedene paÌ? förlaget om "Livet efter dig" i ett pressmeddelande.

Syftet med priset, som belönar både författare och uppläsare, är att lyfta fram ljudboken och främja dess utveckling. Prisutdelningen arrangerades för andra året i rad av Storytel.

TT