1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Babylon Berlin" största tyska dramasuccén

Det är den dyraste tyska serie som hittills har producerats. "Babylon Berlin" har kostat 40 miljoner euro att spela in och när den hade premiär på tv-kanalen ARD i söndags sågs de tre avsnitten av 8,5 miljoner tittare, skriver Variety.(TT)
Publicerad 1 oktober 2018

Det är den dyraste tyska serie som hittills har producerats. "Babylon Berlin" har kostat 40 miljoner euro att spela in och när den hade premiär på tv-kanalen ARD i söndags sågs de tre avsnitten av 8,5 miljoner tittare, skriver Variety.

Serien handlar om första världskrigsveteranen Gereon Rath som jobbar som poliskommissarie i Weimarrepublikens Berlin. Seriens första säsong utspelar sig 1929, kring åren när Berlin var känt som ett syndens näste. En av spelplatserna är kaféet Moka Efti, som på nätterna förvandlades till stadens hippaste danspalats.

Amerikanska Netflix har köpt rättigheterna till seriens två säsonger och i Storbritannien och Irland har den blivit den mest populära icke engelskspråkiga serien. Den visades nämligen först på betalkanalen Sky, som sänder i Tyskland och en rad andra europeiska länder.

SVT har köpt visningsrättigheterna, men skriver i ett mejl till TT att man ännu inte har fastställt något sändningsdatum. En tredje säsong är på gång att spelas in och kommer att ha premiär 2019.

TT