1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

WSJ: Pernod vann budstrid om V & S

Franska spritjätten Pernod Ricard har vunnit budstriden om att få köpa statliga Vin & Sprit, uppger Wall Street Journal. Det var inte möjligt att omedelbart få uppgiften bekräftad./TT
Nyheter • Publicerad 31 mars 2008

Franska spritjätten Pernod Ricard har vunnit budstriden om att få köpa statliga Vin & Sprit, uppger Wall Street Journal. Det var inte möjligt att omedelbart få uppgiften bekräftad.

Den USA-baserade affärstidningen hänvisar till källor med insyn i affären. Några detaljer om uppgörelsen var inte omedelbart kända, enligt tidningen. Men svenska staten väntas enligt WSJ kunna få in 7 miljarder dollar (cirka 42 miljarder kronor) genom försäljningen.

Enligt WSJ väntas ett officiellt tillkännagivande av att Pernod vunnit budstriden under måndagen. TT har sökt men inte lyckats nå finansmarknadsminister Mats Odell, regeringens ansvarige för utförsäljningen av statliga bolag, för en kommentar.

Familjen Wallenbergs maktbolag Investor och det delägda riskkapitalbolaget EQT har tillsammans med Fjärde AP-fonden har setts som heta kandidater till att få köpa V & S . Övriga som har lagt bud är bland andra Bermudas-registrerade familjeföretaget Bacardi och amerikanska Fortune Brands.

Flera budgivare har gjort klart att det är vodkan, Absolut, som de varit ute efter. Absolut stod för nästan hela vinsten förra året på 2,2 miljarder kronor.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.