1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Volvo Cars och Nvidia utvecklar dator

Volvo Cars och den amerikanska teknikjätten Nvidia ska tillsammans utveckla en ny huvuddator för biltillverkarens kommande generationer modeller. Datorn kommer först att finnas i en modell som bygger på Volvo Cars stora plattform SPA och som beräknas lanseras i början av nästa decennium.(TT)
Publicerad 10 oktober 2018

Volvo Cars och den amerikanska teknikjätten Nvidia ska tillsammans utveckla en ny huvuddator för biltillverkarens kommande generationer modeller. Datorn kommer först att finnas i en modell som bygger på Volvo Cars stora plattform SPA och som beräknas lanseras i början av nästa decennium.

Nvidia hör till de ledande bolagen inom artificiell intelligens (AI) och den nya datorn blir en central del i Volvo Cars utveckling av självkörande fordon.

"En framgångsrik lansering av självkörande fordon kommer att kräva en enorm datakraft och även ständiga framteg i utvecklingen av artificiell intelligens. Vårt avtal med Nvidia är en viktig del av det pusslet och hjälper oss att säkert introducera helt självkörande bilar från Volvo till våra kunder", säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson i ett pressmeddelande.

Samarbetet mellan Volvo Cars och Nvidia inleddes förra året och inbegriper även Autoliv och Zenuity.

TT