1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Volvo Bussar stänger Finlandsfabrik

Volvo Bussar planerar att stänga karossfabriken i Tammerfors i Finland. I planerna för att genomföra en omorganisation berörs också fabriken i Åbo. Totalt berörs cirka 300 anställda./TT
Nyheter • Publicerad 5 mars 2008

Volvo Bussar planerar att stänga karossfabriken i Tammerfors i Finland. I planerna för att genomföra en omorganisation berörs också fabriken i Åbo. Totalt berörs cirka 300 anställda.

"Volvo Bussar har i dag en överkapacitet i sitt europeiska fabrikssystem och ser en fortsatt överkapacitet de kommande åren. Planerna på att anpassa produktionskapaciteten är ett led i företagets arbete att stärka lönsamheten", skriver företagsledningen i ett pressmeddelande.

Enligt Volvo finns ledig kapacitet i fabriken i Wroclaw, Polen, dit företaget planerar att koncentrera tillverkningen av bussmodellen Volvo 8700.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.