1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Uppåt på Wall Street

Börserna i New York steg i dag sedan en rapport visat på starkare ekonomisk aktivitet än vad som var väntat i Mellanvästern. Dow Jones industriindex steg med 0,4 procent medan Nasdaqs kompositindex gick upp 0,8 procent./TT
Nyheter • Publicerad 1 april 2008

Börserna i New York steg på måndagen sedan en rapport visat på en starkare ekonomisk aktivitet än vad som var väntat i Mellanvästern. En ny plan för översynen av de amerikanska finansmarknaderna fick bankaktierna att stiga.

Citigroup gick upp 2,8 procent samtidigt som investmentbanken JP Morgan steg 1,1 procent. En annan vinnare var telekomföretaget AT&T som klättrade 1,7 procent sedan det blivit känt att det vunnit ett femårskontrakt för att leverera kommunikations- och teknologitjänster till den brittisk-nederländska oljejätten Royal Dutch Shell. Värdet på kontraktet uppgår till cirka 1,6 miljarder dollar.

Även det amerikanska bioteknikföretaget Gilead Sciences aktie steg kraftigt och hjälpte till att lyfta Nasdaq-börsen. Men trots ökningen på det första kvartalets sista dag var årets tre första månader de sämsta på mer än fem och ett halvt år.

Dow Jones industriindex steg med 0,4 procent till 12 262,9 medan Nasdaqs kompositindex gick upp med 0,8 procent till 2 279,1.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.