1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Uppåt på Tokyobörsen

Japans aktiekurser steg på fredagen till följd av förhoppningar om att åtgärder mot kreditkrisen ska stabilisera marknaderna. Det bredare Topix-indexet steg 2 procent medan Nikkei steg 1,8 procent./TT
Nyheter • Publicerad 21 mars 2008

Japans aktiekurser steg på fredagen till följd av förhoppningar om att åtgärder mot kreditkrisen ska stabilisera marknaderna.

Det bredare Topix-indexet steg 2 procent eller 23,74 punkter och landade på 1 220,04. Nikkei steg 1,8 procent till 12 482,57.

Två amerikanska finansföretag för finansiering av bostadsköp, Fannie Mae och Freddie Mac, fick i onsdags tillstånd av staten att ösa in ytterligare 200 miljarder dollar i den oroliga amerikanska bostadsmarknaden. Det minskade oron för att fler banker än Bear Stearns ska gå under till följd av lånekrisen.

I valutahandeln höll dollarn ställningarna och låg med hygglig marginal över sina bottennoteringar den senaste tiden gentemot andra stora valutor i asiatisk handel.

I Tokyo noterades den till 99,62 yen i eftermiddagens handel, högre än de 99,37 yen som noterades i New York sent i torsdags.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.