1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Uppåt på Asiens börser

Kurserna på de ledande asiatiska börserna steg under torsdagens handel. Oron för en recession i USA lade sig något efter, enligt investerarna, bättre än väntad statistik om anställningar i den offentliga sektorn./TT
Nyheter • Publicerad 6 mars 2008

Kurserna på de ledande asiatiska börserna steg under torsdagens handel. Oron för en recession i USA lade sig något efter, enligt investerarna, bättre än väntad statistik om anställningar i den offentliga sektorn.

Tokyobörsens Nikkei 225-index steg med 1,9 procent till 13 215,4. Exportbolag som Canon klättrade sedan yenen stabiliserats. Det bredare Topixindex gick upp med 1,9 procent till 1 287,6.

Hongkongbörsens Hang Seng-index hade på morgonen stigit med 2,0 procent. Shanghai-börsens Kompositindex steg med 2,3 procent.

I Taipei i Taiwan steg Weighted Index med 2,1 procent till tremånadershögsta. På Seoulbörsen i Sydkorea steg Kospi-index med 1,2 procent. Singapores Straits Times-index hade gått upp med 1,3 procent.

Bombaybörsen i Indien hade helgstängt.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.