1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Uppåt på Asiens börser

Kurserna på de ledande asiatiska börserna steg i dagens handel. Beskedet från den amerikanska centralbanken Fed och flera andra centralbanker om att sätta in nya pengar i betalningssystemet gladde marknaderna./TT
Nyheter • Publicerad 12 mars 2008

Kurserna på de ledande asiatiska börserna steg under onsdagens handel. Beskedet från den amerikanska centralbanken Fed och flera andra centralbanker om att sätta in nya pengar i betalningssystemet gladde marknaderna.

Tokyobörsens Nikkei 225-index gick upp med 1,6 procent till 12 861,1. Inledningsvis steg index med över 3 procent men föll sedan tillbaka något. Bankaktier steg, Sumitomi Mitsui Financial Group, Japans tredje största bank, klättrade med hela 6,4 procent. Det bredare Topixindex steg med lika mycket till 1 255,1.

Hongkongbörsens Hang Seng-index hade på morgonen stigit med 2,0 procent. Shanghai-börsens Kompositindex öppnade upp med 2 procent men vände ned och låg vid middagstid på minus 0,5 procent.

I Taipei i Taiwan steg Weighted Index med 0,6 procent. Besked om att banker får investera även i Kina lyfte sektorn. På Seoulbörsen i Sydkorea gick Kospi-index upp med 1,1 procent. Singapores Straits Times-index hade klättrat med 2,2 procent.

Bombaybörsen i Indien hade på morgonen stigit med 3,0 procent.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.