1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Telia vann delseger om bredband

Telia Sonera vann på torsdagen en delseger i den segdragna tvisten huruvida bolaget missbrukat sin dominerande ställning på bredband via kopparnätet (ADSL). EU:s domstols ger i ett förslag till avgörande Telia rätt. (TT)
Nyheter • Publicerad 2 september 2010
Foto: Scanpix

Telia Sonera vann på torsdagen en delseger i den segdragna tvisten om huruvida bolaget missbrukat sin dominerande ställning på bredband via kopparnätet (ADSL).

Målet inleddes 2004 och har hamnat i knät på EU:s domstol. I ett förhandsutlåtande går generaladvokaten på Telia Soneras linje.

Även Konkurrensverkets chefsjurist Charlotte Zackari konstaterar att generaladvokaten till stora delar håller med Telia Sonera.

Tvisten handlar ursprungligen om huruvida Telia Sonera tagit för mycket betalt av sina konkurrenter för tillgång till Telia Soneras bredbandsnät, alternativt dumpat sin egna priser.

Det återstår fortfarande det slutliga avgörandet från EU:s domstol och därefter tingsrättens beslut. Men frågan är om utgången av målet har någon betydelse längre. Det tycker i alla fall inte Telia Sonera.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.