1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Svenska chefar över Renaults design

Hon har utsetts till en av de mäktigaste kvinnorna inom den europeiska bilindustrin. Agneta Dahlgren har haft ett avgörande inflytande över hur några av Renaults bäst säljande modeller ser ut i dag.(TT)
Publicerad 2 oktober 2016

När varken Volvo Cars eller Koenigsegg ställer ut på bilmässan i Paris är det glest med svenskar med inflytande inom industrin. En som ändå finns på plats är Agneta Dahlgren, designchef på Renault.

När TT träffar henne i biljättens stora monter har premiärminister Manuel Valls precis varit på besök hos de franska tillverkarna och den redan starka polisbevakningen runt mässan lyfts till helt nya höjder. Besöket är också en bekräftelse på hur viktig den här industrin är för biltokiga Frankrike, påpekar Agneta Dahlgren.

"En liten nisch"

Det har presenterats få stora nyheter på mässan och frågan är om den europeiska bilindustrin tappar fart på senare tid när väldigt mycket handlat om elbilar och inte minst Teslas framfart i medierna.

””

Dahlgren är högt uppe i hierarkin i en mansdominerad bransch. Det är bara att konstatera att det finns väldigt många mörka kostymer på mässan. Men det har blivit väldigt mycket bättre, konstaterar hon.

””

Behövs en mix

””

Hon värjer sig för tanken att bilarnas design blir mer kvinnlig, vad nu det kan vara, när det är kvinnor som har sista ordet.

””

TT