1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Uppåt på börsen

Stockholmsbörsen stiger. Klockan 12. 30 hade OMXS-index gått upp med 0,5 procent, något mindre än de ledande Europabörserna. Utvecklingen följer på det att asiatiska börser överlag fallit. I likhet med resten av Europa är det bankaktier som drar index uppåt i Stockholm, med Handelsbanken och SEB i topp.(TT)
Publicerad 9 mars 2016

Stockholmsbörsen stiger. Klockan 12.30 hade OMXS-index gått upp med 0,5 procent, något mindre än de ledande Europabörserna.

Utvecklingen följer på det att asiatiska börser överlag fallit.

I likhet med resten av Europa är det bankaktier som drar index uppåt i Stockholm, med Handelsbanken och SEB i topp. Handelsbankens A-aktie stiger med 1,8 procent, medan SEB:s A-aktie går upp med 1,7 procent. Även övriga banker stiger mer än en procent. I morgon kommer Europeiska centralbanken (ECB) med ett nytt räntebesked, och förväntningarna från marknaden är ytterligare stimulanser.

SSAB backar med 4,1 procent och har de senaste dagarna brutit den uppåtgående trend som aktien haft en tid.

Karolinska developments portföljbolag Aprea har tagit in drygt 400 miljoner kronor i nytt kapital, för att utöka sitt forskningsprogram för cancer. Karolinska development stiger med 7,4 procent.

Datalagringsföretaget Proacts aktie stiger med 5,4 procent efter en köprekommendation i tidningen Affärsvärlden.

TT