1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Stor utförsäljning av lägenheter

Den borgerliga majoriteten i Stockholms kommuns bolag Svenska Bostäder säljer totalt 2 900 lägenheter i nordvästra förorterna. I en redan klar affär säljs 1 200 lägenheter i Hjulsta till byggföretaget Einar Mattsson./TT
Nyheter • Publicerad 18 mars 2008

Den borgerliga styrelsemajoriteten i Stockholms kommuns bolag Svenska Bostäder säljer totalt 2 900 lägenheter i de nordvästra förorterna.

I Hjulsta säljs 1 200 lägenheter till byggföretaget Einar Mattsson. Affären är klar och övertagandet och förvaltningen av lägenheterna sker från och med i sommar.

I Husby ska 1 700 lägenheter säljas. Den affären är inte lika långt gången, men styrelsen har beslutat om en så kallad avsiktsförklaring om samarbete med de tänka köparna Peab, Skanska och HSB, rapporterar Sveriges Radio Stockholm.

Den röd-gröna oppositionen i Stockholms stadshus är starkt kritisk till utförsäljningen.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.